Kleurprentjes informatie voor ouders

Vele kleurplaat sites voeren tarieven in waarbij ouders dienen te betalen alvorens zij een kleurprentje kunnen uitprinten tenzij met of zonder reclame. Betalen voor dergelijke diensten is geen kadoo voor de ouders want het leven is al duur genoeg. Wat de kwaliteit van iedere tekening betreft, krijgen de ouders meestal een uitvergrote foto afgeprint waarbij de kwaliteit verloren gaat. Technisch gezien wordt een JPEG, GIF of ander beeldformaat afgebeeld op uw scherm. Dit telkens met een resolutie van 72dpi. Bij het printen heeft u heel wat meer resolutie nodig, namelijk 300dpi, om hetzelfde plaatje mét dezelfde grootte te verkrijgen én waarbij de kwaliteit wordt behouden. Met deze gedachtengang werd de website kleurprentjes.be ontwikkeld.

Als trotse vader wou ik op een dag mijn 2 jarig zoontje verrassen met een afdruk van zijn favoriete televisie figuur. Plots mocht ik snel vaststellen dat het vinden van een plaatje in voldoende kwaliteit om een leuke print te maken niet evident was. Het brainstormen rond een nieuwe kleursite kon beginnen. De site werd gezien als een uitdaging om kennis rond webtechnologie verder uit te breiden. De ontwikkeling gebeurde in een serverprogrammeertaal gecombineerd met JQUERY en CSS 2.0, rekening houdend met zoekrobot optimalisatie en kleurplaten waarbij de afdrukkwaliteit gewaarborgd blijft. Vervolgens werd de kleursite in een leuk en kindvriendelijk jasje gestopt. Hopelijk bevalt deze jullie!

Kleurprentjes.be is volledig gratis waarbij u alle kleurprentjes vrij kunt uitprinten. Aangezien er jaarlijkse kosten zijn om de site online te houden, is het genoodzaakt om deze te voorzien van reclame. Er wordt gestreefd om advertenties die aanstotelijk zijn voor kinderen te vermijden. De positie van een advertentie werd dusdanig bepaald zodat deze geen storende factor mag zijn tijdens het surfplezier van elke bezoeker.

Ondertussen bevat onze kleurplaat website een ruim aanbod aan kleurplaten van de bekenste kinderfiguren die geschikt zijn voor kinderen in de leeftijd 2-14 jaar. Links die aan de site worden toegevoegd, zullen telkens verwijzen naar sites voor dezelfde doelgroep.

Het inkleuren van kleurplaten is een plezierig tijdsverdijf voor elk kind en heeft bovendien een educatieve werking. Door te kleuren leren kinderen hun belevingen gedurende hun kinderjaren in de juiste vorm op papier te zetten. Kinderen herkennen sneller een voorwerp, persoon of dier dat ze ooit al eens hebben waargenomen, zo wordt alles rondom hen veel sneller herkenbaar. Voor de ouders heeft het alleen maar voordelen, kinderen kunnen zich een lange tijd bezighouden met het inkleuren van hun favoriete held, terwijl mama en papa hen vanop een afstand kunnen controleren.

Vragen, commentaar, een opmerking of suggestie? Laat zeker en vast een berichtje na, u wordt zo spoedig mogelijk van een antwoord voorzien.
Veel kleurplezier!

Kleurprentjes.be

Terug naar de kleursite

Terug naar boven

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /customers/f/9/6/kleurprentjes.be/httpd.www/ouders.php:120 Stack trace: #0 {main} thrown in /customers/f/9/6/kleurprentjes.be/httpd.www/ouders.php on line 120